Отхапано мнение. Със обратна захапка.
Като удар под кръста със съвест изчистена.
Аргументите ми си ги слагаш в шапката,
а оттам изскачат все необорими истини.
Две тестета карти, уж еднакви.
С хитра щедрост ти подаваш ми едното.
След само миг съдбата си оплаквам -
у тебе куп аса. Пак аз - капото.
И още малко и ще ме накараш да изчезна,
или ще ме разрежеш наполовина?!
Ще саботирам фокуса ти и без грам любезност
ще си грабна сака и... ще си отида.
© Елена Биларева All rights reserved.
(Не играй с картите на фокусника )