Mar 15, 2015, 5:02 PM

Где си 

  Poetry » Other
338 0 1



"Где си"


 
Где си, приятелю,
кой в дълга връзка се заплю,
где застана,
прашасал спомен от детството си остана,
где си, друже,
преди не бе нужно и коляно да се зажуле,
где се забля,
оставяш другите вече в нужда, 
где си, побратиме,
живеем толкова близо, а се разминаваме,
где мислиш, 
само за черпене и поене ли друг дириш,
где си, мило другарче,
кога бос съм, а компанията ти не харче,
где са ти очите,
като даваш дума, а забравяш я с минутите,
где си, братко,
ежедневието ли отрови те за толкова кратко,
где си, юнак,
само пред огледалото не свалям сам уморения си калпак,
где ти е честа,
толкова е ситна, че не ще се намери и в прахта,
где си, младеж,
има ли в душата ти сега неегоистичен копнеж,
где ти е съвестта, 
забравил съм ръкостискането на здрава ръка,
где си, човече,
за истинско приятелство не се ли говори вече?
 
2015г.
 
третият

© Третият All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??