Jan 9, 2018, 3:40 PM

ѓавол 

  Poetry » Phylosophy
272 0 2

Имам две раце

десната е повредна од левата.

Имам неколку важни патишта во животот

едниот ќе го препливам

другиот ќе го прелетам

третиот дали и пеш ќе го изодам?

Имам темјан во џебот

и два - три збора

со нив ќе го избркам ѓаволот

не оној измислен од приказните

туку оној што луѓето во себе го носат.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??