Jul 26, 2012, 11:23 PM

Гледам дървото 

  Poetry » Other
487 0 0

Пак за нищо не мисля. Просто гледам Дървото,

дето сутрин ми маха с листа.

По кората му тъмна изписан Живота –

дълги зими и кратки лета.

 

И една самота. Със какво примирение

помъдряло, Дървото стои.

То не чака любов, нито търси спасение

от омрази и упреци зли.

 

Ако можех и аз като него да бъда –

кротко горда, прозряла Света.

Да не сещам вина, да не чакам присъда –

само нежно  да махам с листа.

 

Да съм пристан и дом за прокудени птици,

незабравили тихи гнезда.

Да се взирам в небето с зелени зеници,

вечно вярна на свойта  звезда.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??