Mar 30, 2018, 7:40 PM

Година 

  Poetry » Love
280 0 0

Помина уште една година во инерција

со симбиоза од страв и гнев

како векна леб

исечена и набрзина изедена

помина уште една година

во која сретнав луѓе

што себе си не се познаваат

и кога немам причина да славам

затоа што годината си оди

своите очи ги оставам

во уморните полиња

на екранот од компјутерот.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??