Oct 13, 2011, 2:26 PM

Голата страна на любовта 

  Poetry » Love
893 0 19

 

Глупачка ли съм, или съм пияна,

щом в гърлото ми дращи, а се смея,

с любов да плащам всякоя измама,

Венера да съм сред Касиопея.

Седни сега до мен да ти разкажа

за голата страна на любовта ми,

за рифовете, скрити там под нея,

и стряхата, запалена от лани.

За питата, поръсена с отрова,

за глътката пелин и сладостта ù,

надеждите прогонени на входа,

а вярата ми... вълците я яли.

За жълтите поля и гордостта им,

за залезите тъжни край морето,

за сините мечти и пепелта им,

за злобата и авторикошета.

Глупачка ли съм, или съм пияна,

та в гърлото горчивото сладнее,

щом влюбена съм - вярна да остана,

дори и любовта да си играе.

 

Глупачка съм. Глупачка ще си ида

от този свят след дни или години.

Щом слънцето в очите спря да свети,

какво че грее цялата вселена...!?

 

 

© Анета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??