Jan 21, 2010, 11:51 AM

Голямата любов 

  Poetry
564 0 4

Горях във огъня буен на твоето тяло,
бях във съня на мисълта ти по мен.
И не мислех, когато ти се отдавах изцяло.
Нямах минута без теб, нито нощ, нито ден.
Ти отскубна от сърцето си любовта ми.
От съня си издраска лика ми със въглен.
Станах спомен забравен в душата ти.
С триста дяволи се отрече от мен.
Молих Бог да забравя, да изтрие сълзите.
Пак да бъда онази, която от обич летях.
Ангелски пак да разперя крилете,
ала стъпвах по жар, и към тебе вървях.
Към всеки миг изживяна любов се завръщах,
всяка ласка закътвах в душата, кървях...
И горейки, така те обичах, че светех,
а любовта ми израсна в космичен пожар.
Аз помислих, че пропадам във бездна,
ала силата Обич ме издигна високо.
Днес живея на една друга вселена,
тя се казва "Любов" и за теб е далеко.
Много искам и ти при мен тук да бъдеш.
Няма нощи студени, тук е всякога ден.
Две сълзи ти изпращам, греха да измиеш.
Ако можех - и свойта любов, за да влезеш.

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "И горейки, така те обичах, че светех,
    а любовта ми израсна в космичен пожар."

    Светулка си и искрена и нежна!Благодаря!
  • Удоволствие си, Джейни!
  • Завладяваща Поезия! Джейни...
  • "Днес живея на една друга вселена,
    тя се казва "Любов" и за теб е далеко"
    Нежност и топлина излъчва твоята вселена, Джейни!
    Благодаря!
Random works
: ??:??