Aug 24, 2014, 10:58 AM

Горещо време 

  Poetry » Civilian
301 0 0

 

Мария Събева

 

ГОРЕЩО ВРЕМЕ

 

И пак горещо е, пак жега ни очаква.

На Арктика топят се бързо ледовете.

На океаните нивотo се покачва,

вълните яростно връхлитат бреговете.

 

Какво ли бъдещето ще ни донесе?

Дали земята ни в пустиня ще превърне?

Или потоп всемирен ще ни отнесе –

земя и всичко живо алчно ще погълне.

 

А колко хубава е нашата планета?

Тя най-красива е във цялата вселена.

Но страда, боледува днес земята клета

от безразсъдствата човешки наранена.

 

Все още време е да викнем: „Хора бдете!“

Набат тревожен нека да ударим.

И „Равнодушието, хора забравете!“ –

такъв тревожен призив нека да отправим.

 

Да призовем и всички лидери световни

да спрат омразната военна надпревара.

За бъдещето нека бъдат отговорни,

да действат ефективно, както се полага.

 

Горещо вярвам, че с усилия задружни

планетата от гибел можем да спасим.

Но воля, постоянство, смелост са ни нужни

тъмата, злите сили в двубой да победим.

© Мария Събева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??