Oct 2, 2017, 1:16 AM

Гори свеќата 

  Poetry » Phylosophy
318 1 3

Гори свеќата во собата

што ме спасува од темнина

и ме потсетува дека сум сама

во студени ноќи

и некрстени денови.


Гори свеќата во собата

како јаз помеѓу нас

во кој месечината фрла сноп од ѕвезди

а луѓето ја ловат тагата во моите очи.


Гори свеќата во собата

и секој ден е ист

со причини и последици

со збир од грешки и проста математика.


Гори свеќата во собата

гори свеќата во црквата

што ја запалив во недела

како добрината што пламти

во потсвеста на луѓето што ги сакам.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодарам многу. Ве поздравувам сите.
  • Браво, Саня! Написъла си го много красиво и се долавя една много тънка нежност... Поздравления!
  • Животът ни е като свещичка, Саня и всеки ден гори с различна сила и показва ту ясни очертания, ту неясни отсенки....
Random works
: ??:??