Не ми припомняй стари грехове,
отдавна плащам тяхната цена,
грехът е тежест в хорските нозе,
препъват се, но после пак вървят!
Треска́ ли виждаш в чуждото око
или гредата в твоето напира!
Виж птицата, не търси зло за зло,
тъй мъничка, а своя път намира!
Не стискай камък в яростна ръка
когато си отсъдил справедливо!
Човек се ражда грешен на света,
но този свят напуска мълчаливо!
"И защо гледаш съчицата в окото на брат си, а не усещаш гредата в твоето око?"
/ Матей 7:3 /
© Руми All rights reserved.
Безжичен, за мен е чест, благодаря!