Към Европа крачи шопа,
виртуално, чрез лаптопа –
припка като антилопа.
---16
Електронно, психотронно и невронно
затъмнение – информационно
обработва ни, дистанционно.
---17
Държавата, виновна е за всичко –
прочувствено крещи, закръглен чичко...
Припяват му и музиканти, и поети,
пригласят им – студенти и анкети,
стъкмистики и подписки неради,
и политици в поучителни тиради...
Най-общо – спам, целящ да скрие,
че тя, държавата, това сме ние.
---18
Какво му трябва на човека –
цвърти в тигана ми бифтека –
хляб, зрелища, живот до века?
---19
Гладът, прегърна сиромаха –
продаде родната си стряха...
На път, за сбогом и помаха.
---20
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.