Хризантеми
В ъгъла на масата пред огледало-мрамор
стоят красиви хризантеми във вода,
с различни цветове омайват,
даряват свежест със своя аромат.
Стоят притихнали във мрака,
поглеждат през прозореца дъжда
и тези хризантеми чакат
да блесне слънце в бяла тишина.
Усмихват се на себе си, мълчат
и виждат пеперуди две навън -
допират се, разделят се за миг, кръжат,
като че ли са вълшебен сън.
А хризантемите ги гледат,
унесени в звъна камбанен,
който в стаята отеква
от есенните листопади.
© Виктория All rights reserved.