Череп… костите си клати,
някъде, далеч в Дубай!
Взе да пуска компромати.
Пикантерии без край!
В миг, отровните му хора
тука взеха да крещят:
Всички мутри във затвора!
Прокурорите вонят!
Президентът се надигна,
и народ се насъбра.
В Позитано шум се вдигна!
Дружно викнаха Ура!
А... в крайморските сараи
акостира демократ.
Ваньо-костовски ратаин,
нов, изпечен тарикат!
Даже... Шоуто на Слави,
не остана по назад.
Своя свинщина направи,
да си прави с нас майтап!
И - с павета - по ченгета
мутри почнаха борба
срещу мутри в парламента,
в тилилейската гора!
ГЕРБ пък, бързо се издъни,
бате Бойко се усра!
В чекмеджетата бездънни
тежки кюлчета събра!
И... сега - през месец юли,
баш когато сме на плаж
банда - лъскави цървули
ще си правят балотаж,
кой да седне днес на трона
с европейската софра.
И с наследство за милиони
да се пръкне веднага!
Юри
Йовев
Юни
2021 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.
Как стане време да се юрна,
да дам прилежно моя вот,
три водки бързо ще обърна
и ще гласувам с много пот!