May 15, 2014, 10:14 PM

И пак ще съм цяла... 

  Poetry » Love
531 0 9

Вали. Сива капчукова песен

звънти по прозорците (слепи очи).

Тъмно е. Мракът в душата ми влезе

и сърцето на две разполови.

Едната половина безжизнена рана,

от думи горчиви и болка умря.

Другата... тя за тебе остана

топла, туптяща. Напук оцеля.

Тихо е. Само часовникът бавно отмята

последните мисли на днешния ден.

Вали. Сълзите ми кротко заспаха,

а надеждата будна остана във мен,

защото половинката там още диша,

а с твоята вече стават една.

„Обичам те” в този стих ще напиша

и пак ще съм цяла, когато заспя...

 


© Биляна Битолска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??