На една тоалетна чиния
седи политик и размишлява.
И само се питам, горкия,
на какво се надява?
Може би да разкрие той тука
фундаментална истина скрита?
Или пък е вчерашен и махмурлука
го мъчи зловещ зад очите?...
Интересни въпроси и сложна дилема!
Кое от двете е вярно?
И аз философски разглеждам проблема,
и ровя се в него буквално...
Но ето, че стана - о, спри се, човече,
не знам дали нещо за света дали свърши,
но панталона си дигна и късно е вече -
Забрави, милия... да се избърши...
23.07.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.