May 27, 2020, 7:27 AM

...и се сбъднахме 

  Poetry » Other
764 5 3

Преди да се окъпеш във очите ми

и първата усмивка да протегнеш

като мост издигнат над желание

Измислих те, 

а сетне от небето се пресегна

сбъдване, което те извая.

 

Преди да сетя ласката на допир

до кожата ти като морска пяна

Измислих те

в целувките безбройни

разцъфнали в ефира на дъха ми.

 

Преди да кацнеш във ръцете нежно 

те бяха сухи клони на дърво.

Измислих те

и от безплътни облаци - копнежи

изля се дъжд и плът за мен събра ведно.

 

Подир теб живот от слънчеви лъчи

потече в сухите ми жили.

Разлистен, птици в мен гнезда извиха,

и ето, че човек се сбъднах щом

Измислила ме бе и ти.

 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Галатея...
    Поздравления!
  • Благодаря за коментара, Деа!
  • Прекрасно сбъдване!
Random works
: ??:??