Jan 30, 2010, 11:56 PM

И така си върви! 

  Poetry » Love
547 0 4

/ по Е. Шилова /

 

Подай ми ръка! Ти моята дръж!

Ще живеем, Приятелко, ще живеем!

До бели мушици... До зрънцето ръж...

Януарски ще пием и пеем!

 

Пада отнейде откъснат капчук.

Изгаряме... С последните сили...

Потомци на Хана... Живеем напук...

С натегнати тетива... С нацепени жили...

 

Помниш ли, мила, как сомове пляскат

в нощния Дунав? Хрилете им -  педя.

Меки звезди донасят ни блясъка

и взимат ни малки победи...

 

Ще живеем, Приятелко! Великият Тангра

за закуска остави ни стотици години...

С краката на изток... Нямата мантра...

Последният дъх е във синьо...

 

Дивият кумис във жилите ври.

Безмозъчна, дива сме орда.

Блясъкът ятаганен по нощите гори.

Падат глави, но сме горди...

 

Ще живеем, Приятелко! Знай, ще живеем!

В очите ни изстрел последен гори!

Още един път ще се любим и пеем!

Още един път... И така си върви!!!

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Стихът носи у себе си силно желание и предопределеност, неопровержим оптимизъм!!!
    Както Вазов показва - високия дух, смелост и саможертвеност на българина!!!
  • Разсъни ме!Поздрав!
  • Браво, браво! Наистина много емоционален стих!
  • Много силен стих, Зем!!!
Random works
: ??:??