24.12.2018
Идват празници....
Идват празници светли,божествени.
Във сайта твори се по темата,
а аз без такива познания съществени
опитвам.Напразно!И мъча дилемата!...
Сто човека попитах дали това е грешно
отново да вляза във мойта си роля-
не за празник да пиша,а някакво смешно
и Бог ще ми прости ли за подобна воля?
Отивам на пазар-има много промоции
и ще давам за това със широки ръце!
Не подозирам дори предстоящи емоции-
ще харча до дъно,ама то е от сърце!!
Че всички етикети зовят във "червено"
/това ни говори,че има намаление/
Количката пълня със стока "потребна"-
обвзети са и други от това явление!
На касата обрах и стотинките чак,
но ще имам продукти за месец почти...
Реших да "отметна" покупките, все пак
и небето над мене се срУти,уви!
В сметката захар-два пакета-у мене един,
шоколада течен не бе с цена промоционална,
едно шише олио,а таксувано, като зехтин
и още три неща- с цената си нормална!....
Действителност!Кога ще станем честни?
Лъжем се взаимно,били сме много бедни!
От ризата,цървулите да печелиш лесно
като ги ограбваш...Дали това е редно?
Били сме във Европа.Да,по територия!
А по възпитание,съзнание-кога?
Промяна имаме,но е само на теория!
И носим знамето на изостанала страна !
И не божествено,а и смешно не написах.....
© Ирина Филипова All rights reserved.