Откривам те в светлината на деня,
откривам те и в сянката на нощта.
Шептиш ми с песента на вятъра,
усмихваш ми се в лицето на слънцето.
Звездите ми разказваха историите ти,
птиците те възпяваха в красиви мелодии.
Земята не може да живее без теб,
а небето ще плаче вечно, ако те няма.
Морето те познава, разговарях и с него,
ти си живяла в на човека сърцето,
ти си тъжала, ако те пропъди някой от там.
Научих името ти, искам да те познавам, Любов!
© Боян Боев All rights reserved.