Feb 20, 2010, 1:18 PM

Искам те звездице! 

  Poetry » Love
636 0 2

Искам те звездице!

Искам да стана бяла топола...
По-близо да бъда, там, до Небето...
Мразовит февруари... Полето е голо...
Нейде прикрито спи и щурчето...

Искам да дойде Пролетта, Топлината,
Априлският дъжд, Мълнията, Гърмът...
Знам, че е тъжна в тебе жената...
Сълза от роса... и Кръстопът...

Целувам и чакам изгрева сетен...
Искам и вятъра с клони да спра...
Искам да шепнем думи заветни...
До тебе да бъда... С теб да умра...

А, в есента, с нова премяна
и златни листи да те даря...
Дори посребряла да бъдеш засмяна,
моя небесна, любима жена...

Искам да стана бяла топола...
През облак заничам тебе да зърна...
Колко ми светиш - прекрасна и гола...
Клони протягам, да те прегърна...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??