Sep 24, 2013, 8:51 PM

Искаш ли... 

  Poetry » Love
2845 0 14

Не искаш ли до себе си жена

със луда кръв, родена да обича,

от погледа ù (поглед на сърна) -

и свян, и страст, и нежност да надничат?

Когато се усмихва - да мълчиш,

изгубил ум и свяст. Изгубил почва.

Със дни да не ядеш и да не спиш.

И с всеки миг по-здраво да се вкопчваш

във тази обич. Искаш ли жена,

която знае точно колко струва,

жена със чест (на хиляди - една),

във мъжкото ти царство да царува?

Която би ти пазила гърба,

дори към теб куршуми да се носят,

която ще те иска все така,

дори и да осъмнеш утре просяк.

Жена, която има еликсир

за всичките ти рани и несгоди.

По този шарен свят, надлъж и шир,

към щастие с усмивка да те води.

Не искаш ли до себе си жена,

която нощем сладко да те люби

под пълната разнежена луна?

 

Знам - искаш! Ала вече ме загуби.

© Васка Мадарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??