Dec 12, 2010, 9:50 PM

Искаш ли? 

  Poetry » Phylosophy
639 0 0

Искаш ли да чуеш

нова клюка за мен?

Пикантната подправка на деня е моя плът.

Харесваш ли вкуса ù между зъбите си,

моето страдание ще замени ли твоето нещастие...?

 

Искаш ли да знаеш какъв съм,

да прегърнеш треперещата ми душа?

Ще подаря очите си, които пазят моя свят,

а ти ще ги загърбиш!

Всеки камък, с който ме замеряш, е взет от твоята градина.

Змията ли те убеди, че така ще изхвърлиш страховете си.

Да се изкъпеш в кръвта ми, ще пречисти ли собствените ти грехове!?

 

Ела до мен на кръста!

Ела в огънения писък на кладата!

Разкъсан - събери парчетата с любов и вяра,

отдаденост и саможертва.

Вземи тях, вместо болката ми!

 

Искаш ли да чуеш

нова клюка за мен?

Пикантната подправка на деня е моя плът.

Харесваш ли вкуса ù между зъбите си,

когато хората разпъват друг, не теб?

© Радостина Попова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??