Aug 15, 2022, 9:35 AM

Истерията на една вътрешна министърка 

  Poetry
136 0 0

"Стига вече!" - изрече,

                     отсече в закана

Румяна, с пяна цяла обляна,

десница вдигнала

                       като гилотина.

"Стига вече нападки

                         без причина!

Не ми ли стигат престъпниците,

ами нападат ме и критици.

Стига, като къртици,

в мен да се ровите! - не ще ви

търпя вече отровите.

Спрете най-сетне да си врете

в МВР носовете.

Макар да съм дама,

на вас, врагове, не ще се предам.

Засрамете се!

                                  Стига вече!"

 

- Стига хленч вече! - с мощно гърло

                                отвърна ѝ Ехото.

... И милиони българи

                          в един глас го подеха.

 

Поруменя до жар Румяна

от дръзката контраатака

и на премиерското рамо

за утеха си тихо поплака.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??