"Стига вече!" - изрече,
отсече в закана
Румяна, с пяна цяла обляна,
десница вдигнала
като гилотина.
"Стига вече нападки
без причина!
Не ми ли стигат престъпниците,
ами нападат ме и критици.
Стига, като къртици,
в мен да се ровите! - не ще ви
търпя вече отровите.
Спрете най-сетне да си врете
в МВР носовете.
Макар да съм дама,
на вас, врагове, не ще се предам.
Засрамете се!
Стига вече!"
- Стига хленч вече! - с мощно гърло
отвърна ѝ Ехото.
... И милиони българи
в един глас го подеха.
Поруменя до жар Румяна
от дръзката контраатака
и на премиерското рамо
за утеха си тихо поплака.
© Вълчо Шукерски Все права защищены