Oct 26, 2008, 9:12 AM

Истина 

  Poetry
531 0 1

       
         Истина

 

Когато Бог е съдил във жесток морал,
раздяла дал на всички,
когато Бог е съдил в мрака,
до ад кълнал и вечната тъма.

 

Не искай, душо моя, истина да съдиш,
не искаи Бог да видиш ти,
че само вечните присъди
познаваш ти.

 

Когато Бог дарил е небесата,
когато плакал с тихите вълни,
дарил Той святост на земята,
проклел и вечните тъги.

 

Кажи ми, Вечен Боже мили,
коя е вечната тъга,
да можем ние вечно живи,
да съдим във тъма?

 

И там, пред скърбите велики,
да прокълнем и ад,
и свободата вечна свята
с кинжал от ада
да скърби.

 

И днес във клетва да положим
душа пред Бог велик,
и там да съдим за разправа
за миг велик.

 

© Елеонора Миладинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??