Apr 6, 2017, 9:47 PM

Истина ли е 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
603 1 0

Истина ли е,
че няма нищо наистина?
Че надвиснало е 
булото на заблудата
и с него забулва се
даже и смисълът?
И изгубва се...
 

А чистите-
тези с душите, бистри -
и мислите,
които с резците си 
въжето на лъжите прегризват -
като "луди" увисват 
в очите на вкиснатите?
 

Истина ли е?
 

По-лесно ли е днес да бъдеш сляп
и да приемаш,
че всичко за добро се случва,
че войните са "нормално нещо"?

      * * * * * * * * * *

Тежко е да имаш съвест
в свят, осъден
на безсъвестност...
 

Додето теб не те достигне "всепроклятие" -
всичко е въпрос на възприятие...
 
Истина ли е?


 

© Цветелина Маркова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??