Срещнах я на ъгъла на Позитано,
във банката на местния елит.
Обичах да си чакам там от рано
и влога си да пазя от фалит!
Тя ме очакваше край изхода и входа!
Усмихна ми се в подходящ момент!
Забравих си паролата и кода...
и влязох във графата - Тъп клиент!
Фантазията в миг ми се развинти!
Пред мене бе - Фаталната жена!
Поисках да изтегля всички кинти,
че Музата надигна в мен глава!
А тя отново и отново се усмихна,
дори направи - Крачката към мен!
Срамувах се, опитах се да кихна
и без да искам, казах: - Добър ден!
Добър да бъде! - Тя денят обрече -
с визитката си с френски аромат!
Дори неволно: - Скъпи! - ме нарече,
и ми предложи да ѝ звънна за обяд!
А, обядът ни премина официално,
предъвквахме баналните неща...
Тя искаше да знае максимално
за цифрите във моята... Хазна!
Но аз повярвах в Честната и дума,
забъркахме си чуден бизнес план -
За устните й вложих крупна сума,
а на вратлето и окичих скъп гердан!
Но моят жест бе капката в морето,
аз бях със вечно дърпащ банкомат!
Заложих в него купища каймета
за да престане Силиконовия глад!
Последваха екскурзии в чужбина...
Малдивите ни бяха втори дом!
На Бали, сам-самичка тя замина...
и там разхОди Моя... Силикон!
Но влогът ми набързо се изчерпи,
и сделката ни свърши като миг!
И днес желая тя... да ме почерпи
с пътуване до остров Болшевик!
Там искам в самота да си почина,
да преосмисля своя начин на любов!
Ако даде ми Господ - Хубава Причина,
за нова сделка пак ще съм готов!
Но този път ще мисля не със таза
и в сделката ще липсва Силикон!
Това поне... животът ми показа -
да се люлея върху Истинския клон!
© Yuri Yovev All rights reserved.