Jun 13, 2008, 10:01 AM

История банална за жена фатална 

  Poetry » Other
765 0 8

Четейки "История банална" на Весан

История банална и позната
опита се да сътвори жената.
Но твърде много кал
от Господа Адам получи.
Че и на нея мъничко е дал,
и Сатаната тайно я подучи.
„О, ти, прекрасно същество,
създадено от на Адам плътта,
изпитай искреното естество,
на туй дърво опитай ти плода."
И без дори да се запита
какво ще припечели от това,
дори не мисли за защита
от подлите слова на Сатана.
Поддаде се жената на сластта,
макар че Бог изрично беше забранил
дори да къса от дървото
и ето я сега позна срама,
но вече различава злото от доброто.

В съвременния век на изобилие,
на изкушения от същност нова,
във мрежата цари насилие,
а виж, жената е винаги за флирт готова...

 

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??