Oct 23, 2015, 9:10 PM

Изборите идат 

  Poetry » Civilian
261 0 1

Вълни пенни, вълни пенни

с грохота си стряскат –

сякаш искат да засенят

изборния крясък.

 

Как се люшка, как се люшка

буката в гората

като гола стара пушка –

майката си трака!

 

Ще се върне, ще се върне

кончето по друма

и със влажните си бърни

ще пръхти и дума,

 

от брега как по завета

следван, на Балкана,

иде в жълтите павета

облакът – закана,

 

срещу спуснатите дажби

с квоти, уж на наши,

срещу договори – кражби

с мутри и апаши.

 

Да ме срещне мойто либе

гладен от морето? –

То си е направо гибел –

ласки без мезета!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??