Oct 6, 2013, 9:08 PM  

Изгубени стъпки 

  Poetry
746 0 3

Ще си отида някой ден,

а с мене и моя свят - вселена цяла.

Дори и мойта песен ще отмине...

И болката... мечтата неуспяла.

 

След мен ще има стъпки изоставени,

пресъхнали сълзи, нечути думи...

И много страст, надежди, обещания,

копнеж... И пътища безумни.

 

Ще има ли значение тогава,

дали съм честна, черна или бяла?

Със мен ще си отидат всички съдници,

дори и споменът, че съм живяла.

 

Ще си отида някой ден, отнасяйки

със себе си нетленната искрица,

творяща светове, звезди и атоми

и страстен пламък в нечия зеница.

 

Ще си отида... помъдряла ще се върна...

Ще продължа история несвършена

и ще остана, светове да преобърна...

Отново да летят криле прекършени.


С. Кръстева

 

© Силвия Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??