Sep 2, 2009, 5:15 PM

Изкупен живот 

  Poetry
541 0 2

Купи си живот,

хайде, ако можеш ти.

Продай всичко, прости на всеки,

за да купиш глътка въздух

и още един поглед за твойте мрачни, уморени очи.

 

Било е красиво, било е като рай,

всичко си дойде и отиде,

ето - и ти си вече в своя край.

Разпилей богатството

или, като господар, заповядай на живота,

но дали ще те послуша?

Или ще те напусне,

напук на твоите лъжи, напук на твоите постъпки,

животът ще си отиде,

а ти ще останеш в тъмния свят, с угасналите свещи.

 

Хайде, купи си живот,

напук на всички,

но помни едно - дори и просяк да останеш,

ти пак ще платиш за твоите непростими грешки.

 

Милан Милев

02.09.09

 

© Милан Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Силно.
  • Животът не може да се купи с нищо. Той няма цена.Животът ни е дар от Бога и е подвластен само на него, на всичкото отгоре е единствен и твърде кратък за да го разпиляваме безразсъдно!Затова сме длъжни да го изживеем по възможно най-добрия начин! Браво за хубавия стих!
Random works
: ??:??