May 23, 2009, 2:14 AM

Излъжи 

  Poetry
551 0 0

Излъжи ме за последно.
Че небето ще е сиво за кратко.
А със залеза не свършва денят.


Излъжи, че няма да усещам

горчивата болка, изгаряща душата,
минеш ли все по-близо до мен.


Кажи, че очите не носят тъга.

Нищо, че по лицето се стичат
поредните измъчени сълзи.

 

Докосни лицето ми с длани.
Успокой ме и сълзата заличи.

 

Излъжи ме за последно.
Погледни ме, усмихни се
така, както ти диктува сърцето.

 

Погледни ме и кажи  лицемерно,
че искаш да останеш до мен
тук и сега, прегърни ме нежно.

 

Кажи, че ще ме изведеш оттук.
Целуни ме, вдъхни ми живот.
Обещай ми, че можеш, че го искаш.

 

Обещай ми... и излъжи,
и с мисълта, че истината ми сподели,
пусни ме, обърни се и си тръгни.

© Шепот All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??