May 22, 2011, 11:17 AM

Изповедно №2 

  Poetry » Love
471 1 2

 

 

Ти не търси любов със сила!

От тебе ще избяга тя.

По-скоро би света взривила,

вместо  да е на колена!

 

Със злато тя не се купува…

И купената е менте!…

Такава  пет пари не струва!

Това го знае и дете...

 

Тя цялото сърце изисква.

На части тя не го дели…

Хитруваш ли - поемаш   риска

на дъното да те свaли!

 

Самата тя  ни дава сила!

А друг път – мъка, без предел!...

Тя този свят е преоткрила…

И мен нарече - Хекредел!…

 

                                                      Когато  тя е споделена,

ний сме на  Седмото Небе!…

А щом пък е несподелена -

                                                     душата ни, душа бере!...

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за хубавите думи!И аз ценя написаното.
  • Поклон и поздравления! Изключително много истина и ритъм!
Random works
: ??:??