Моето име е просто жена,
не ме наричайте с безумни клишета,
котенце, зайче, дори и сърна
и какви ли не още други животни.
Моето име е просто жена,
не искам за никой да бъда принцеса,
защото вкъщи, вместо с корона, се разхождам с метла
и на трон не седя, а на една табуретка.
Моето име е просто жена
и не ме наричайте "ангелче нежно",
защото на гърба ми нямам красиви крила,
а в душата си дяволче палаво нося.
Моето име е просто жена
и не ми казвай "Ела при мен котенце сладко",
че вместо котка, мъркаща тихо в нощта,
мога да бъда тигрица и да те сдъвкам на няколко хапки.
Моето име е просто жена,
на срещи не ходя, от кафетата кръвното вдигам,
защо ли никой до днес не ми писа:
"Искаш ли с теб да излезем да пием по бира?"
Моето име е просто жена
и моята майка ми е дала име прекрасно,
стихия съм пламенна с огън и лава в кръвта
и не се хващам на някакви изтъркани свалки.
© Пламена Владимирова All rights reserved.
А за бира с добри приятели винаги намирам време