Feb 1, 2018, 10:02 AM

ја убија мојата сенка 

  Poetry » Phylosophy
281 0 0

Видов како во војна ја убија мојата сенка

во родниот крај

во полето со капини.


Ја погребаа на ден празник

ги измерија нејзините грешки

и беше помалку грешна од другите.


Таков е животот

разочарување што секојдневно го пиеме

во мали дози.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??