Dec 6, 2017, 11:34 PM

Jато со бели птици 

  Poetry » Phylosophy
235 0 2

Ја изгубив рамнотежата 
на душата имав малку катран и гнев
бидејки се растури моето јато од бели птици 
бидејки патем ги сретнав 
добриот,лошиот и проклетиот
и ги одврзав северните ветрови
ги пуштив да продрат во телото на третиот
тој што го разнесе моето јато со бели птици.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??