Искам те във утро неразбудено
тихо под съня да ме пребродиш,
да те вдишат порите ми влюбено
миг преди във мен да се разтвориш.
Искам те на мрака в перушината
топло да тежиш по мойте пръсти,
искам те на устните по билото
да се стичаш жаден от дъжда си…
Искам те, но бавно, като влюбване,
искам те по-девствен от мечтите ми -
като първо слънчево пътуване
след сезони ревматични зими.
© Росица All rights reserved.
Любимо ми е. Много!
"...като първо слънчево пътуване
след сезони ревматични зими"