Apr 12, 2013, 4:13 PM

Жена 

  Poetry » White poetry
664 0 1

                                                       ЖЕНА

  
В морето на живота е скала,
блъска я разпенената съдба.
 
Тя е пълноводна буйна река
забързана през гори и поля.
 
Тя е огнен плащ страстен,
тореадорът живот мята я властно.
 
Тайнствен облак от ориента е,
 изгаря с очи щом погледне те.
 
Ще приклекне тиха и миниатюрна
да поднесе саке и страст бурна.
 
Тя може с френска гордост и финес
сълзи горчиви да преглъща днес.
 
Блокове лед в дом ще строи,
с игла от кост мечти ще скрои.
 
Тя е загадъчна английска мъгла,
без потекло чувства не таи в душа.
 
Нежно съвършенство е ТЯ,
творение свише - ЖЕНА!
                 
                                                            Женя Христова

© Женя Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??