Jul 19, 2023, 7:42 AM

Жени и бира, бира и Жени! 

  Poetry
167 2 7

ЖЕНИ И БИРА, БИРА И ЖЕНИ!

 

... понеже дигнах кръвно, кръвна захар –
от бирата ме заболя корем,
и джипито към мене пръст размаха –
пич, вика ми, загазил си съвсем,
спри вече с тия орди от девойки,
не става само с бира и жени,
иди в гората? – славеи и сойки
да ти попеят десетина дни! –
написа ми накрая две рецепти –
в туй нещо мойто джипи си е спец,
и, внесъл в Здравна каса всички лепти,
се метнах аз на трена към Вършец,

 

а там – ех, слънце, въздух, и природа,
гора зашуми, вятърът повей! –
и бирата бе франко от завода! –
по-жълта от черковния елей,
а срещу мен вървят едни девойки! –
и звъннах му на джипито: – Брато,
какви са тия бухали и сойки,
направо дигнах кръвно сто на сто! –
със три девойки във Вършец на маса,
избягаха ми всички страхове –
щом върне ми парите Здравна каса,
и вас ще ви почерпя с бира-две.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Свежо чувство за хумор, Валери.
  • "а там – ех, слънце, въздух, и природа,
    гора зашуми, вятърът повей! "...това най-вече се отнася за "Иванчова поляна" Предполагам.
    Забавно бе да прочета този майсторски стих!
  • Много приятно и разведряващо, пък и намигването към Кирил Христов има пълно основание! Браво!
  • Ха- хаа! Бухали и сойки!
    Готино!
  • Разсмя ме. Типично по мъжки 🥳😃
  • Абе някакви палави червеношийки и синегушки си срещнал, ама си траеш
  • За оплакване си 🤣
    Поздравявам те.
Random works
: ??:??