Jun 16, 2016, 6:32 PM  

Йероглиф 

  Poetry
657 2 8

 

Кошница с цветя върху рояла –

мъничък фонтан от многозначност.

Ето, пианиста днес го няма.

Значи имам повод да очаквам.

 

Може да е музика без звуци,

къшей тишина за десет пръста.

Всичко е възможно да се случи:

днеска пианистът ще отсъства.

 

"Време за поезия", си мисля.

Древен йероглиф на пустотата.

Ето че поетът също липсва.

Точно по китайски са нещата.

 

Има още няколко човека,

минали оттук – за да ги няма.

Чувството се вписва в тази гледка:

кошница с цветя върху рояла.

 

© Валентин Евстатиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??