Колелото на живота земен,
от пърмак на пърмак се върти,
като див жребец препуска,
като звънлива птица шеметно лети,
и завет сакрален ни шепти,
да помним благослова древен,
вчера е спомен, а утре - мечта,
ако искаме да сме щастливи,
да живеем истински днес и сега.
Луксозни къщи, вили и коли,
не струват нищо щом горчи,
щом няма птици в пролетно небе
и без любов е влюбено сърце.
Шом жив си, а не си живял,
ти щастието земно си пропилял,
след теб остава само шепа пръст,
илюзия, сълза и кръст...
© Кръстина Тодорова All rights reserved.
илюзия, сълза и кръст...
Истина, която все забравяме! Хареса ми!