Sep 19, 2019, 8:03 AM

Живот 

  Poetry » Love
347 1 3

 

Живот

 

Дали ще бъде рак или цироза

едва ли някого ще впечатли!

Накрая лекарската диагноза

тоз медицински казус ще реши!

 

Ще кажат на роднините „ не става

с единия си крак е вече там“!

А той, горкият, мига без да шава,

защото знае, че е вече сам!

 

Приятели, познати и роднини

ще се редят пред бялото легло!

След две-три думи всеки ще замине

по своя път, по своето руслó!

 

А след това във болничната стая

отново тишина ще възцари!

Дали със тях или без тях, накрая

за всичко всеки сам ще си плати!

 

Но не е толкоз страшна самотата!

Човек се ражда сам на този свят!

По-страшна е пустинята в сърцата!

Дали си беден, или пък богат

 

е без значение за оня горе!

Всеки сам ще плаща своя грях!

За туй пълнете чашите до горе!

Дори смъртта безсилна е пред тях!

 

17.09.2019 г.

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??