Feb 15, 2012, 8:57 PM

Живяла баба с папагал 

  Poetry » Humour
1134 0 21

 

                                                    пародия на виц

 

 

През Втората световна, някога,

във мъничко селце в Италия,

живяла баба с папагал,

но говорящ, подарък от Испания.

 

Веднъж пристигнали във село шваби,

отбили се при бабата на чай.

Не щеш ли, проговорил папагалът.

"За Хитлер смърт!" - промълвил май...

 

Ядосали се швабите тогава,

заплашили с арест горката баба.

Да превъзпита птицата устата

или да се прости със свободата...

 

Оплакала се бабата на попа.

(И той си имал също папагал.)

Решили и ги разменили -

и птицата си той й дал.

 

Завърнали се швабите при бабата,

решени да направят своя тест,

ако отново псува папагалът,

то бабата очаквал я арест.

 

"За Хитлер смърт!"- провикнал се войник.

А птицата надала мигом вой:

"И нека Бог да чуе твоята молитва!

Блажен да бъдеш, сине мой!"

 

 

 

 

 

© Сиси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??