Как на орела
да отрежа крилата?!
И да му сложа верига,
макар и от злато...
Как да искам
да спира при мен?!
Да кацне на рамо -
отляво -
объркан, смутен...
И да пие сълзите,
преди да ги види дори!
Как да искам орелът
да бъде щастлив?!
Когато остави
мечтите си горе
и кацне до гълъб,
приютил се на клон...
И забрави какво е небе!
Как да искам?!
10.03.2010 г.
© Мария Петрова-Йордано All rights reserved.