Jun 28, 2020, 7:57 AM

Какво си 

  Poetry » Love
333 0 0

Какво си
 

Какво си?Какво си любов?
Тайнство, кръст или магия?
Разпятие,  свещен благослов,
отрова или нектар, да опива?

 

Болка , неземно блаженство,
или рана, сълза от очите
в  образи на многоженство?
Тайнство във тайните-скрита!

 

Светлина, лека божествена дреха,
или обречена роба на монахиня,
спойка в прегръдка, обич, утеха,
или страст, нежност, коприна?

 

Коя си? В толкова образи живи.
Символ на вяра в иконите в храма.
Жена?Хляб от житните ниви,
или поделена отрова за двама?

 

Свята, или  наричана грешна
по земята различна се срещаш-
толкова влюбена и  безутешна
във варианти на превъплъщения.

 

И радост и мъка-все от сърцето,
а сърцето е храмът на Бога!
Какво си тогава?Огън, голгота, 
пречистване от живот през живота?

© Елеонора Крушева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??