Какъвто съм, такъв ще си остана…
Не търся по-големи труфила!
Стоя пред нивата си не орана…
Да почна ли, или да спра?!...
Какъвто съм… Такъв и ще остана…
Не искам да се променя!
Ръкавите запрятам от зарана…
Такъв ще е за мен деня!...
Не бих допуснал с пръсти да ме сочат…
На някого да съм го накривил!...
Интриги и лъжи от мен да точат
и да ме сочат за дебил!...
Какъвто съм, такъв ще си остана…
От моите дела не ме е срам!
И ако някой ден в Погрешното ме хванат,
светът за мен ще свърши там!...
© Христо Славов All rights reserved.