Jun 24, 2014, 10:11 AM

Карловски блус 

  Poetry » Civilian
413 0 3

КАРЛОВСКИ БЛУС

 

Неделя следобед... позната картина -

и целият град, и площадът  е пуст.

Нима обявили са тук карантина?!

Пак тъжният, скучният карловски блус.

 

Пет-шест кафенета на центъра дремят, 

на пейките никой, фонтанът е сух.

С походка на хром шета нашето време.

Тъй сляп е и ням е градът ни и глух.

 

Поне младежта да раздвижи покоя,

че старите мислят с бетонни глави!...

Махленските клюки - по чехли - се гонят.

Отдавна животът тук тъй си върви.

 

Потънал градецът в бездушното блато,

добре му е - няма ни вик, нито глас.

Опита ли някой да буди съдбата,

го тикат брутално в най-долния пласт.

 

Но как да очакваме чудо да стане,

щом тоя град свикнал е вечно да спи!

Дори да забият тревожни камбани,

те пак ще отекнат в глухи уши!

 

© Върбан Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Съгласен съм с Радиола. Даже може би заглавието трябва да е "Български блус". Браво за стиха!
  • За съжаление този блус звучи в цялата ни държава!Много харесах!
  • Много стойностна творба! Аплодисменти от мен!
Random works
: ??:??