Едно перце - болезнено чувствително,
объркало посоката и вятъра,
разби се на земята съкрушено,
без вяра, осъзнало си вината...
Едно перце - отпуснато, безсилно,
пореден път понесено е на ръце.
То не оставя стъпки в пясъка...
На Бог са, който го пое...
Едно перце - покаяло се, грешно,
посмачкано и мокро от сълзи,
огряно от лъча Божествен,
болезнено-катарзисно мълчи...
26.01.2012.
© Сиси All rights reserved.