Apr 9, 2013, 9:53 PM

Катеричките 

  Poetry » Parody
1133 0 1

                                                                  Катеричките

 

                                       Предизборно стихче за недорастнали деца.

 

                                 Катерички рунтавелки, със опашчици къделки...

                                 Търся ги със поглед отдалече.

                                                                     Не ги видя по клоните вече!

                                 По Дървото на Живота да прескачат

                                                                      весели, щастливи и игриви!

                                 Нанизали са ги на шиш, да ги пекат живи...

                                 Червени въглени под тях горят!

                                 Вместо жаравата да препикаят

                                                                      и огънят под тях да угасят,

                                 хапят се една със друга,

                                                                    цвърчат от болка и... спорят...

                                 Със споровете си огласят

                                                                      мръсночервения простор,

                                 но... "консенсус" не намират

                                                                       в празен, безполезен спор:

                                От коя боя да бъде новото Зверче,

                                                                  което пак на жар ще ги пече...

 

                             

© Петър Петров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не може без катерички рунтавелки... Важното е да са близко до върха. Поздравления асоциацията!
Random works
: ??:??