Jan 2, 2015, 8:57 AM  

Като лист от дърво 

  Poetry » Phylosophy
390 0 5

 

Като лист от дърво аз се мятам на път към земята

и в безреда пикирам със ляв, или десен завой,

а душата самотна във полета с мен се премята,

все едно на кой хълбок ще легна за вечен покой.

 

Да отроня сълзата последна в пръстта от очите,

поглед впил в заснежения в утрото скален сив връх

и утихна след миг на тревата блажен, безразличен –

един лист пожълтял, непотребен, останал без дъх.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??